Klare for 1. NM-runde!

20120418-002235.jpg
Foto: Mats Prestegård

Rosseland kom tilbake mot Vaulen og avgjorde på straffesparkkonkurranse. 3-3 etter ekstraomganger ble til 7-5 etter straffespark. Stian Bore satte den avgjørende straffen.

En skikkelig lagseier lå i bunn for triumfen over et godt Vaulen-lag. Bortsett fra de første 20 minuttene, var Rosseland klart best gjennom resten av kampen. Det var derfor svært fortjent at laget gikk seirende ut av straffesparkkonkurransen.

Nå er er de oransje klare for første runde i NM for første gang siden 2001!

Vaulen, for anledningen i sorte drakter, startet friskest på Rosselandsbanen. I hvert fall var det gjestene som kom til de første sjansene. Etter ti minutter ordnet keeperdebutant Kverneland opp i stor stil, like etter var han på tidenes «skovtur» da han feilberegnet spretten på et langt oppspill. Ballen ventet på å bli headet i tomt mål, men av en eller annen grunn ble den headet utenfor av Vaulens John Sanne fra fem meters hold!

Gjestene skulle likevel ta ledelsen. Magne Kristiansen fikk uhindret stange inn 0-1 etter frispark.
Åtte minutter senere var samme mann involvert da laget doblet ledelsen. Mot spillets gang kom Vaulen rundt på høyrekanten, innlegget ble satt i mål av Rosselands Jan Rune Hoff, presset av Magne Kristiansen.
Like etter ble målscoreren skadet i en duell med keeperdebutanten og forlot banen i pausen.

Rett før sidebyttet skulle Rosseland få sin fortjente redusering. En mulig offsideplassert Svein Arne Monsen fikk ballen på 25 meter, snudde seg og lobbet over Torstein Soma på halvdistanse. 1-2 til pause.

Rosseland gjorde to bytter etter pause. Even Sel og Marius Bøe erstattet Eirik Monsen og Kristian Magnusson.

Ti minutter ut i andreomgang sov RBK-forsvaret, etter at laget følte seg snytt for straffespark. Kampen virket avgjort da Gaute Schei satte inn 1-3 fra kort hold.
Men Rosseland viste moral ved å slå tilbake direkte. Eivind Karlsbakk omsatte Per Hauglands gode innlegg i scoring i det 57. minuttet.

Vaulen virket slitnere enn Rosseland, og hjemmelaget jaktet utligning. I det 69. minuttet headet Svein Arne Monsen inn 3-3 og opphentingen var fullført.

Rosseland jaget vinnermålet, men ble selvsagt mer forsiktige etterhvert.

To ganger femten tilleggsminutter bød på noen store sjanser, men ingen av lagene fikk ballen over målsnøret, dermed tidenes første straffekonk. på nye Rosselandsbanen for hjemmelaget.

Staurland scoret for Vaulen, før Eivind Karlsbakk kvitterte for Rosseland. Stian Lima sendte MK feil vei, men traff kun utsiden av stolpen. Even Sel var hakket kaldere og sendte Rosseland foran for første gang i kampen. 5-4!
Både John Sanne og Svein Arne Monsen var sikre fra merket, mens Vaulen-veteran Thomas Idsøs forsøk ble reddet av keeperdebutant Joachim Malmin Kverneland. På 6-5 tok Stian Bore fart og satte ballen i mål bak Torstein Soma. 7-5 – Rosseland er klare for første runde i NM!

20120418-094313.jpg

Stian Bore ble kåret til dagens Rosseland-spiller, men mange andre stod fram i kampen mot Vaulen. Per Haugland leverte årsbeste på venstrebacken, Eivind Karlsbakk og Svein Arne monsen var gode og målfarlige i angrep. Even Sel kom inn og storspilte og bidro til ro og autoritet i forsvaret etter pause, sammen med solide Alf Johan Hansen og Jan Rune Hoff.

Kampfakta
Bildeserie
Referat Vaulen.com
Jbl.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.