Snudde til seier

Rosseland slet med å komme i gang i seriepremieren mot Voll. Laget lå under ved sidebytte, men snudde kampen med to vakre hodestøt etter pause.


Alf Johan Hansen og Eivind Karlsbakk scoret begge med hodet og sørget for at Rosseland snudde 0-1 til 2-1 i andre omgang mot Voll.

Begge lag manglet et par av sine faste spillere til seriepremieren på Rosselandsbanen. Hjemmelaget måtte blant annet klare seg uten toppscorer Svein Arne Monsen, mens Eivind Karlsbakk først var på plass i andre omgang.

Bortelaget Voll startet best, mens Rosseland slet med å få fart på beina i starten. Jan Tore Lende Fadnes sluttet i Rosseland etter en halv sesong i fjor, og var å finne i startelleveren til Voll fredag. Janni var tidvis frisk og gjorde livet surt for RBK-forsvaret tidlig i kampen. Etter åtte minutter dro han seg fri og skjøt i stolpen fra 25 meter, to minutter senere gjorde han samme manøver, med to knepp til høyre, og sendte gjestene foran fra 18-19 meter.

Kampfakta

Ledelsen var fortjent nok innledningsvis, og kunne vært større, dersom det ikke hadde vært for en svært opplgat Alf Inge Håland i RBK-forsvaret. Sammen med navnebror Alf Johan Hansen storspilte Rosselands midtstoppere gjennom 90 minutter.

Første RBK-sjanse kom første etter 32 minutter. Kristian Magnusson slo Voll-keeperen i en luftduell, men heading gikk over mål.

Etter den første sjansen var hjemmelaget i gang, og det kom flere store sjanser før sidebyttet. Stian Bore avsluttet sitt eget raid utenfor etter 38 minutter, Marius Bøe satte ballen utenfor fra 10 meter etter corner.

Voll var ikke ufarlige på kontringer, men omgangen ebbet ut i 0-1.

Andre omgang startet noe tamt, men etter at Kenneth Grøtteland og Eivind Karlsbakk kom inn i RBK-angrepet, ble det mer fart i sakene. Grøtteland fikk en scoring annullert etter 65 minutter, mens Alf Johan Hansen ordnet tellende utligning etter 73 minutter, da han headet inn Sindre Melings frispark.

Etter 76 minutter headet Magnusson i stolpen, før Voll holdt på å score på en kontring.

Lasse Johannesen entret banen for jubileums-mannen Jan Rune Hoff (spilte sin 100. RBK-kamp), og brukte kun få sekund på å sette sitt preg på kampen. Han fikk tilbake sitt korte innkast i beina og slo inn foran mål. Der dukket innbytterkollega Eivind Karlsbakk opp og headet Rosseland i føringen.

Runar Haugland kom inn på banen igjen etter mageproblemer, og burde punktert kampen alene med keeper tre minutter før slutt, men Voll-keeperen gikk seirene ut av duellen.

Kampen ebbet ut med 2-1 og tre velfortjente og viktige poeng i serieåpningen. Hjemmelaget viste moral, til tross for at ikke alt stemte spillemessig. Flere spillere bar preg av å ha vært lenge borte, men samtlige gjorde en god innsats mot et kjapt og spillende Voll-lag.

Alf Inge Håland ble kåret til dagens Rosseland-spiller, i sin første kamp fra start denne sesongen.

2 thoughts on “Snudde til seier

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.