Tapte toppoppgjøret

Serieleder Austrått ble for sterke for Rosseland i vårsesongens siste kamp. Kampen endte 6-3, etter helsprekk for de oransje de siste ti minuttene. Austrått har dermed fått en fire poengs luke til Rosseland og Nærbø foran høstsesongen.Gjestene spilte klokt og godt før pause og var det førende laget på den ujevne gressbanen på Iglemyr. Laget to ledelsen ved Runar Haugland etter corner 17 minutter ut i kampen og doblet fra straffemerket ved Svein Arne Monsen midtveis omgangen. De oransje var nær ved å score det tredje like før pause, men i stedet scoret hjemmelaget et drøyt minutt på overtid.

1-2 rett før pause virket naturligvis veldig oppkvikkende for et til da lite harmonisk Austrått-lag. Etter hvilen kjørte hjemmelaget kampen, og det ble tidlig klart at Rosseland måtte legge seg bakpå for å forsvare seg. Runar Haugland måtte ut med krampe, og en ikke helt friskmeldt Paul Ove Laland kom inn og gjorde manns jobb på midtbanen.

Austrått-spiss Daniel Grønning viste mye vilje og kranglet fortjent inn 2-2 etter 66 minutter. Mindre fortjent, men destod mer gledelig, var det da Even Sel headet Rosseland foran på corner syv minutter senere.

Med et kvarter igjen og ny ledelse ante gjestene poeng mot topplaget, men det var slutt på kreftene og flere spillere meldte «utsolgt» med krampe til ørene. Austrått pøste på med friske bein fra benken og hadde i tillegg viljen og avslutningsegenskapene til Daniel Grønning.

12 minutter før slutt fikk Grønning stå og vente på at et langt oppspill fikk dabbe to ganger foran RBK-stopperne, han fikk enkelt knalle inn 3-3 fra kort hold.

Mot et slitent RBK-forsvar gjorde Daniel Grønning som han ville de siste ti minuttene og scoret tre mål til i løpet av fem minutter, på det siste kom to Austrått-spillere helt alene mot keeper Joachim M. Kverneland.

Fortjent seier til Austrått, som var klart best etter pause, men 6-3 gir ikke et helt riktig bilde av styrkeforholdet mellom lagene. Rosseland leverte en meget god førsteomgang, og en temmelig svak siste halvtime.

Svein Arne Monsen var igjen klart best hos de oransje.

2 thoughts on “Tapte toppoppgjøret

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.