Tap i toppoppgjøret

Rosseland tok i mot EIK II til toppkamp på Rosselandsbanen mandag.  Hjemmelaget var fullt på høyde med gjestene, men to billige baklengsmål, en lyskestrekk og sjansesløseri foran mål endte med årets første poengtap.

Med tabelltopp i potten var både EIK og Rosseland forsiktige framover i starten av kampen. Etter et kvarter ble det scoring på kampens første halvsjanse. Kristian Monsen i RBK-målet feilberegnet et langt oppspill, og EIK-angriper Stian Ingebrethsen fikk en enkel oppgave med å heade ballen over den utrusende sisteskansen og i tomt mål.

Rosseland hadde to gode muligheter til å utligne i den sjansefattige førsteomgangen. Marius Bøe ble satt opp av Paul Ove Laland, men maktet ikke å få ballen forbi EIKs sisteskanse. Svein Arne Monsen prøvde seg fra distanse midtveis i omgangen, men også det forsøket ble avverget av Rimantas Boguzas.

Etter pause stormet EIK-reservene rett i angrep og kun en kjemperedning fra Kristian Monsen hindret 0-2. Skremmeskuddet vekket hjemmelaget og det neste kvarteret kjørte Rosseland kampen. Ola Selliken hadde en stor sjanse til å utligne, men ble hindret av EIKs gode keeper. Are Gabriel Høyland kom inn på topp og kom til store sjanser direkte. Etter å kun ha truffet keeper fra fem meter i det 54. minutt, skapte innbytteren balanse da han tre minutter senere avsluttet dagens flotteste angrep med sikker scoring.

Rosseland hadde god kontroll på minst ett poeng, men så løp høyreback Jan Rune Hoff på seg en lyskestrekk midt i et EIK-angrep. Gjestene fikk corner samtidig som Rosseland byttet spillere og gjorde rokeringer i forsvaret. Corneret ble headet i mål fra skrå vinkel via keeper. EIK var plutselig i føringen igjen – mot spillets gang.

Det tok litt tid før Rosseland greide å mobilisere etter dobbeltsmellen. Kampen åpnet seg veldig opp og spillerne på begge lag viste tretthetstegn i solsteiken. Are Gabriel Høyland og Ola Selliken hadde enorme sjanser til å ordne poengdeling, men effektiviteten foran mål var ikke på topp da det gjaldt som mest.

På overtid hindret Kristian Monsen at EIK fikk kontret inn en tredje, men kampen ebbet ut med 1-2 og årets første poengtap for hjemmelaget. Rosseland var fullt på høyde med serielederen og hadde fortjent poeng ut i fra spill og sjanser.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.